Vakantiehuis Pech Delluc

Omgeving bezienswaardigheden

De Lot en u.

De Lot wordt gevormd door het aanzien en de eigenheid van elke verschillende streek binnen zijn grenzen en het is deze opmerkelijke verscheidenheid die wij u willen laten ontdekken.

Laat u verleiden.

In het hart van de Lot ligt het regionale natuurpark van de kalksteenplateaus Parc Naturel Regional des Causses du Quercy:

Het land van water, steen en van kalk, van prachtige onderaardse gewelven en van lange trektochten. Daarbij de verbeeldingskracht van de rivieren, het waterplezier op de Lot en de Célé en de zonnige zwempartijen in de Dordogne.

Wij nodigen u uit in Cahors, met zijn wijnstreek die zich trapsgewijs uitstrekt van de ene naar de andere kant van de Lot, of in Rocamadour, voor een magische reis in de tijd.

In Figeac zijn het de straten van de binnenstad die u een nieuwe stadskunst laten zien. Rond Gourdon, in het land van de kastanjebomen, kunt u gepassioneerde schilders ontmoeten en een intrigerende gastronomie. In het zuiden, in de Quercy Blanc, zal een Lot met meridionale invloed en mooi wit licht u verrassen.

De Lot, u zult in zijn ban raken.

Het regionale "parc naturel" van de Causses du Quercy (=kalksteenplateaus van de Quercy) bevindt zich in het hart van de Lot en strekt zich uit van de oevers van de Dordogne tot de heuvels van de Quercy Blanc.

Het is een uitgestrekte, zeldzame streek, met een levendige en behouden traditie.

Kloven en grotten, afgronden en canyons, het kalksteenplateau van Gramat is het land van het betoverende water en de discrete orchideeën.

Het jagerspad in Saint-Cirq-Lapopie leidt ons, koppig en grappig, de vallei van de Lot in.

Onder "één van de mooiste dorpjes van Frankrijk", Autoire, Cardaillac, Carennac, Loubressac,
stuk voor stuk "pareltjes" voor gezellige (dag)uitstapjes.

Laat je eveneens culinair verwennen door kennis te maken met de streekspecialiteiten in tal van gezellige, kleine restaurantjes: foie gras, confit de canard, cabecous, truffels.

Dé ideale plaats om te onthaasten, weg van de dagelijkse sleur!

De Lot, u zult in zijn ban raken.

Brochures zijn voorzien in de woning.

Zin om al even weg te dromen.